I 1856 købte Grev Gregers Christian Raben den vestjyske herregård Rydhave Slot. Greven fik hurtigt tilnavnet “Den Gale Greve” da han ikke altid opførte sig, som grever (eller mennesker) gjorde flest dengang. Dykker man ned i historiebøgerne findes der masser af gode historier om Den Gale Greve, som trods sin korte tid på egnen både nåede at skyde en tjener i numsen, få tilkaldt sit helt eget tog til Århus, afvise den fine skrædder fra Holstebro til fordel for landsbyskrædderen i Ryde og ikke mindst skulle han have gjort den lokale “heks” halt. Sjove historier om Greven er der nok af, men der gemmer sig også en sørgelig fortælling om en adoptivfar, som ikke ville se sin datter i mange år, på grund af datterens valg af ægtemand.

Historien om “Den Gale Greve” dannede i 2016 rammen om årets lokalhistoriske teaterstykke på Margrethe Reedtz Skolen i Ryde. Det blev endnu en spændende oplevelse, at skrive et teaterstykke sammen på vores lille friskole og holde endnu en velbesøgt verdenspremiere i Fællessalen i Ryde.

Læs mere om arbejdet med lokalhistoriske teaterstykker i dette indlæg

Teaterstykket om Den Gale Greve er det 3. i rækken af lokalhistoriske teaterstykker skrevet af og til eleverne og lærerne på Margrethe Reedtz Skolen i Ryde.

Hør sangene fra Teaterstykket om Den Gale Greve: