I foråret 2019 blev vi i Teater Jævn inviteret med i et projekt af Hedensted Kommune under navnet Monster, under Genopdagfestivalen, et projekt som var skabt i samarbejde mellem Hedensted, Horsens og Odder Kommuner.

Hver kommune kunne lave sin egen version af projektet, og I Hedensted Kommune besluttede vi at gøre Monster til en tværæstetisk workshop for skoleklasser, som hver fik to dages besøg af Teater Jævns dramaturg Gitte Villadsen, billedkunstner Inge-Lis Gaardsted og fotokunstner Britta Egebjerg. Workshoppen tog udgangspunkt i tre kunstneriske fagligheder: Fotokunst, billedkunst og teatrets fantasifulde fortællinger. Til workshoppen skulle eleverne træne deres fantasi, lave deres eget monster, skabe billedfortællinger med monstrene og dramatisere med sproget for at skabe fantasifulde monsterfortællinger. 

Monstre, billeder og fortællinger blev samlet til små videoer, som blev udstillet i en monsterinstallation til arrangementet Kulturfabrikken under genopdagfestivalen lørdag den 15. juni 2019.

Monsterhulen

Til fremvisningen af Monsterfortællingerne jeg, i min funktion som Teater Jævns producent, sammen med den lokale virksomhed TrÆls skabt en installation i form af en Monsterhule, som var lige dele bæredygtigt byggeri og videoinstallation.

Monsterhulen er efter projektet blevet en del af udbuddet fra Center for Pædagogisk Udvikling i Hedensted Kommune, så skolerne fremover kan låne Monsterhulen til egne projekter.