“Velkommen til generalforsamling! Dejligt at se så mange, og skønt med nogle nye ansigter … Har alle fået stemmesedler? Super! Kaffen? Jo, den er på vej … Ja, og så venter vi også lige på formanden. Susanne, hun er bare lidt forsinket … hun er lige på trapperne … Vi kunne jo tage de første par punkter på dagsordenen … Bare indtil hun dukker op? Skal vi lige stemme om det?”

I 2019 producerede vi i Teater Jævn en teaterforestillingen, som en del af et forprojekt i vores samarbejde med Hedensted Kommune om, at undersøger mulighederne for etablering af et egnsteater i kommunen.

Teaterforestillingen tog udgangspunkt i noget særligt Hedensteds’k nemlig frivillighed, og fik både titel og form efter de generalforsamlingen vi alle kender. Forestillingen blev i oplægget beskrevet som følger:

Teaterforestillingen GENERALFORSAMLINGEN er et humoristisk – til tider tragikomisk – hverdagsdrama om foreningsliv og frivillighed, inspireret af virkelige beretninger fra Hedensteds forenings-aktive borgere. Med ømhed, respekt og humor skildrer forestillingen frivilliglivets glæder og genvordigheder, og lader publikum føle nærdemokratiets dilemmaer på egen krop, når kampen skal stå mellem udvikling eller tradition.

Medvirkende Mikael Helmuth, Dorthe Hansen Carlsen, Morten V. Klode, Sofie Ancher Vea og Morten Mosgaard
Instruktør Rasmus Ask
Dramatiker Morten Dahl Lützhøft
Dramaturg Gitte Villadsen
Scenograf  Ida Munk Ørstrøm
Komponist og lyd Morten Mosgaard
Lysdesign Søren Lydersen
Producent Morten Mosgaard

Forestillingsbillederne blev taget af Søren Meisner.

I Generalforsamlingen kunne publikum stemme, og derved være med til at bestemme forestillingens gang.
Og der var MASSER af kaffe.