Sammenspilsholdenes sorte får med udgangspunkt i folke- og verdensmusikkens mangfoldighed.

I 2010 startede jeg som underviser på Musikefterskolen i Humble’s folke- og verdensmusiklinje. På Folk og World, som linjen kom til at hedde, var der hovedsageligt to ting i fokus. Det første var evnen til at skabe musik sammen, både i øveren og til koncert. Det andet var et fokus på hvilken forskel musikken kan gøre for andre.

Det handler om at lære, hvordan man bliver enige om musikkens energi, lyd og formål. Jo mere man kan afstemme sine musikalske forventninger til hinanden, jo nemmere får man ved at være skabende sammen. Denne tilgang kræver, at man evner både at lytte og deltage på sammen tid. Altså at man hele tiden afstemmer det man spiller, med det de andre gør og hvad publikum virker til at forvente.

At udvikle mine idéer om musikpædagogik gennem Folk og World, har været utrolig spændende. Folk og World er et sammenspilshold, som når man spørger dem, sætter pris på ikke at være som de andre. Samtidig er det et hold, der hvert år er afsluttet året med med at vise sig ansvarlige og handlekraftige, i en grad så de kan levere en god koncert, til et hvilket som helst publikum. Det har været en fornøjelse og en ære, at kunne arbejde med musik som vi gjorde det på Folk og World.